linkedin googlepages

Projecten,

Hier onder vind u een aantal projecten waar wij aan hebben meegewerkt.

 

De speeltuin waar we aan hebben meegewerkt. is erg landelijk aangelegd. Het was nog een hele klus om het zand zo vlak te maken dat het goed was, om een mooie rubber vloer te creeren. Ook het vlegtwerk voor de skate baan is een creatie op zich.

speeltuin speeltuin speel schip speelschip skatebaan

De skatevijver hieronder was erg leuk om aan mee te werken. Eerst moest er een groot gat gegraven worden en drainage worden aangelegt. daarna is er een vloer gestort waar de prefap beton elementen opgesteld konden worden. Dan alles weer aanvullen met zand,waarna we met piepschuim de rest hebben afgewerkt. Zodat er beton gestort kon worden. Daarna nog even alles afwerken, en je hebt een skatevijver.

project 2006 project 2007 project 2008 project 2009 project 2010 project 2011

De aanleg van het speelpark De Tuinen was een bijzonder leuk en divers project. Van het leggen van drainage, doorkruipbuizen, beekjes en bestrating tot het maken van een voetbal- en basketbalveld met tribune..

project 2012 project 2013 project 2014 project 2015 project 2016 project 2017 project 2018 project 2019 project 2020

Wanneer u er nog nooit van heeft gehoord, zult u zich ongetwijfeld afvragen wat 'luchtbelijning' inhoudt.

Eenvoudig gezegd, wordt via luchtbelijning het water belucht, waardoor het water in beweging komt. Door deze constante beweging wordt voorkomen dat blauwalgen kunnen groeien. Hiervoor hebben we diverse PE drukleidingen onder water geplaatst. Door deze leidingen wordt lucht gepompt, wat door gaatjes van 1 mm. uit de buis wordt geperst.

project 2021 project 2022 project 2023

Om de PE drukleidingen in het water te laten zakken, hebben we een vlot van 200 meter lang moeten maken, bestaande uit stalen buizen en steigerplanken, waar de leiding tussenin lag. Aan de leiding hadden we om iedere 5 meter een betonblok bevestigd met een ketting, die de leiding circa 1 a 2 meter boven de bodem laat 'zweven'. Wanneer er lucht in de buis wordt gepompt, zie je een straal van luchtbellen aan het wateroppervlak verschijnen. Hierdoor blijft het water dus in beweging, wat de groei van blauwalgen tegengaat.